Diners Club International

Diners Club International je kompanija za pružanje platnih usluga u vlasništvu jednog od najprepoznatljivijih imenima na polju finansijskih usluga u SAD-u, Discover Financial Services.

Osnovana je davne 1950. godine u Americi kao prva ustanova u svetu koja je počela da se bavi izdavanjem kreditnih kartica. Sve je počelo tako što je ugledni američki biznismen, Frenk Meknamara sasvim slučajno dobio ideju o bezgotovinskom načinu plaćanja. Zaboravivši novčanik, našao se u neprilici pred gostima koje je pozvao na ručak. Srećom, osoblje restorana, čije je usluge često koristio, dozvolilo mu je da na osnovu svojeručno potpisanog iznosa, račun plati sutradan. Tako je nastao revolucionarni instrument plaćanja dvadesetog veka – platna kartica. Osnovan je prvi Diners Club i odštampana je prva Diners Club kartica koja je bila od kartona.


Kao što je i sama Diners Club kartica doživela transformaciju, i Diners Club se sa njom menjao i napredovao, pa tako danas svojim članovima nudi niz platnih rešenja, personalizovanih pogodnosti u celom svetu i ekskluzivne ponude putem partnerstva sa vodećim trgovcima, restoranima i svetskim uglednim kompanijama koje se bave uslužnim delatnostima. Osim što predstavlja sredstvo bezgotovinskog plaćanja na milionima prodajnih mesta u preko 185 zemalja širom sveta, sa Diners Club karticom moguće je podići gotovinu na više od milion PULSE bankomata i na drugim lokacijama širom sveta, uživati u nekoj od preko 550 salona na svetskim aerodromima, kao i u čitavom nizu drugih pogodnosti.

Diners Club predstavlja polaznu tačku svakog građanina sveta koji želi da iskusi ono najbolje što svet može da ponudi. Pripadajte našem klubu i doživite našu globanu revoluciju.


Copyright ©Diners Club International Belgrade, 2015